Hellas-Barym

Συμμαχία Hellas
 
ΦόρουμΦόρουμ    ΕγγραφήΕγγραφή  Radio  ΣύνδεσηΣύνδεση  

Μοιραστείτε | 
 

 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ(ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ)

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
fanny
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 117
Ημερομηνία εγγραφής : 16/09/2010
Ηλικία : 43
Τόπος : perama

ΔημοσίευσηΘέμα: ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ(ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ)   Σαβ Μαρ 19, 2011 11:13 am

Ορυχείο Μετάλλου (Metal Mine)
Παράγει ένα δεδομένο αριθμό μονάδων μετάλλου ανά ώρα. Ανάλογα με το επίπεδο της εγκατάστασης, υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγή. Στην αρχή πρόκειται για τη σημαντικότερη μονάδα παραγωγής. Οτιδήποτε και να φτιάξετε, χρειάζεται μέταλλο. Κάθε επίπεδο που αναβαθμίζεται, απαιτεί και περισσότερη ενέργεια, γι'αυτό ελέγξτε τα αποθέματα ενέργειας σας πριν το χτίσετε. Αναβαθμίστε το γρήγορα.

Ορυχείο Κρυστάλλου (Crystal Mine)
Παράγει ένα δεδομένο αριθμό μονάδων κρυστάλλου ανά ώρα. Ανάλογα με το επίπεδο της εγκατάστασης, υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγή. Μαζί με την παραγωγή μετάλλου είναι ο δεύτερος σημαντικός πόρος όταν ξεκινάτε. Μια ιδανική αναλογία είναι να έχετε παραγωγή κρυστάλλου 30% περίπου χαμηλότερα από ότι η αντίστοιχη του μετάλλου. Κάθε επίπεδο που αναβαθμίζεται, απαιτεί και περισσότερη ενέργεια, γι'αυτό ελέγξτε τα αποθέματα ενέργειας σας πριν το χτίσετε. Και τα δύο χρειάζονται σε συνδυασμό.

Συνθέτης Δευτερίου (Deuterium Synthesizer)
Παράγει ένα δεδομένο αριθμό μονάδων δευτερίου ανά ώρα. Ανάλογα με το επίπεδο της εγκατάστασης, υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγή. Επίσης η παραγωγή του Δευτερίου αυξάνεται όσο χαμηλότερη Μέγιστη Θερμοκρασία έχει ο πλανήτης στον οποίο βρίσκεται ο Συνθέτης Δευτερίου. Πρόκειται για το καύσιμο που κινεί τα πάντα. Αρχικά δεν είναι απαραίτητο αφού δεν θα έχετε κάποιο διαστημόπλοιο. Χρειάζεται απλά για να βλέπετε τα ηλιακά συστήματα (κατανάλωση 10 μονάδων για κάθε προβολή) και για να αναβαθμίσετε κάποια κτήρια. Αργότερα όμως θα χρειαστεί πολύ για να έχετε πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες μέσω του Εργαστηρίου Ερευνών (Research Lab). Κάθε επίπεδο που αναβαθμίζεται, απαιτεί και περισσότερη ενέργεια, γι'αυτό ελέγξτε τα αποθέματα ενέργειας σας πριν το χτίσετε.

Εργοστάσιο Ηλιακής Ενέργειας (Solar Plant)
Παράγει ένα δεδομένο αριθμό μονάδων ενέργειας ανά ώρα. Ανάλογα με το επίπεδο της εγκατάστασης, η παραγωγή αυξάνεται. Πρόκειται για την απαραίτητη ενέργεια ώστε να δουλεύουν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Με αρνητικό απόθεμα ενέργειας η παραγωγή πόρων μειώνεται αντίστοιχα. Όποτε σας λείπει ενέργεια, αναβαθμίστε το Εργαστήριο Ηλιακής Ενέργειας και συνεχίστε. Αργότερα, υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι παροχής ενέργειας.

Αντιδραστήρας Σύντηξης (Fusion Plant)
Παράγει ένα δεδομένο αριθμό μονάδων ενέργειας ανά ώρα. Ανάλογα με το επίπεδο της εγκατάστασης, η παραγωγή αυξάνεται. Η διαφορά με το Εργοστάσιο Ηλιακής Ενέργειας είναι ότι Αντιδραστήρας Σύντηξης καταναλώνει μονάδες Δευτερίου όσο λειτουργεί. Το πλεονέκτημά του είναι ότι παράγει περισσότερη ενέργεια. Επενδύστε σε αυτό αν έχετε αποθέματα Δευτερίου.

Εργοστάσιο Ρομποτικής (Robotic Factory)
Πρόκειται για το εργοστάσιο μέσα στο οποίο δημιουργούνται τα πάντα. Όποτε κάνετε μια αναβάθμιση ή φτιάχνετε μια μονάδα, εδώ γίνεται όλη η δουλειά. Για κάθε αναβάθμιση που μπορείτε να κάνετε, υπάρχει κάτω από την περιγραφή ένας όρος: ο Χρόνος Κατασκευής. Όσο αναβαθμίζετε αυτό το κτήριο, τόσο μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για να κατασκευαστεί κάτι. Επίσης, σας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας του Ναυπηγείου (Shipyard), ώστε να μπορείτε να κατασκευάζετε διαστημικά οχήματα.

Ναυπηγείο (Shipyard)
Εδώ φτιάχνονται όλες τα διαστημικά οχήματα (μαχητικά και μη) και οι αμυντικές εγκαταστάσεις. Οτιδήποτε βγαίνει από την ατμόσφαιρα του πλανήτη σας, το δημιουργείτε εδώ. Οποιαδήποτε αμυντική εγκατάσταση υπάρχει στην επιφάνεια του πλανήτη σας, κατασκευάζεται επίσης εδώ. Όσο μεγαλύτερο επίπεδο είναι το Ναυπηγείο σας, τόσο γρηγορότερα θα κατασκευάζονται τα διαστημικά οχήματα και οι αμυντικές εγκαταστάσεις. Είναι το μοναδικό κτίριο που έχει ουρά κατασκευής.

Αποθήκες Μετάλλου/Κρυστάλλου και Δεξαμενή Δευτερίου (Metal/Crystal Storage και Deuterium Tank)
Είναι αποθήκες που γεμίζουν με τους πόρους που παράγονται από τα ορυχεία και τους συνθέτες. Χωρίς καθόλου αποθήκες και δεξαμενές μπορείτε να αποθηκεύσετε μέχρι 100.000 από τον κάθε πόρο στον πλανήτη σας. Όσο αναβαθμίζετε τις αποθήκες, τόσο περισσότερους πόρους μπορούν να αποθηκεύσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν γεμίσει μια αποθήκη ή μια δεξαμενή, σταματάει η παραγωγή του αντίστοιχου πόρου σε εκείνον τον πλανήτη!

Εργαστήριο Ερευνών (Research Lab)
Εδώ γίνονται οι έρευνες για νέες τεχνολογίες. Πριν φτιάξετε οποιαδήποτε νέα μονάδα (κτίριο, άμυνα, σκάφος), πρέπει να αναπτύξετε τις προαπαιτούμενες τεχνολογίες. Να επισκέπτεστε συχνά το Μενού "Τεχνολογία" (Technology) για να βλέπετε ποιες είναι οι προϋποθέσεις κατασκευής ενός κτιρίου, μιας άμυνας, ενός σκάφους ή ανάπτυξης μιας πιο εξελιγμένης τεχνολογίας.

Μενού Resources
Εδώ βλέπετε αναλυτικά τι παράγεται και τι καταναλώνεται ανά μονάδα χρόνου. Πράσινο χρώμα σημαίνει παραγωγή. Κόκκινο χρώμα σημαίνει κατανάλωση. Τα νούμερα αντιστοιχούν στη χρονική διάρκεια μιας ώρας. Basic Income είναι οτιδήποτε παράγει ο πλανήτης, δίχως να συνυπολογίζονται τα κτήρια που έχουμε φτιάξει. Στα δεξιά μπορούμε να ρυθμίσουμε σε ποσοστό, πόσο θα λειτουργεί κάθε μονάδα παραγωγής (το ιδανικό είναι ασφαλώς 100% με την προϋπόθεση ότι επαρκεί η ενέρεγεια). Επάνω ανεφέρεται ο "Production Factor". Πρακτικά σημαίνει τι απόδοση έχουν οι πλουτοπαραγωγικές μονάδες. Ιδανικά είναι 1 που σημαίνει 100%. Αν π.χ. πέσει στο 0,91 (λόγω έλλειψης ενέργειας) σημαίνει ότι όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές αποφέρουν το 91% από το θεωρητικό μέγιστο. Storage Capacity είναι η αποθηκευτική ικανότητα του πλανήτη μας. Αν την ξεπεράσουμε, χάνονται τα επιπλέον resources, εκτός και αν φτιάξουμε storages. Μετά από κάθε αλλαγή, πατάμε το "Calculate" για να δούμε τα νέα νούμερα.

Μενού Technology
Αποτελεί την εγκυκλοπαίδεια του παιχνιδιού. Από εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα κτήρια και τις μονάδες, καθώς και τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τι απαιτείται για να τα κατασκευάσετε. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πόσα παράγει το Metal Mine σε κάθε επίπεδο και τι καταναλώνει σε ενέργεια. Δίπλα σε κάθε μονάδα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να είναι διαθέσιμη. Αν αυτές είναι σε πράσινο χρώμα, σημαίνει ότι τις έχετε εκπληρώσει. Αν είναι σε κόκκινο χρώμα, δεν τις έχετε εκπληρώσει. Κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε μονάδα, θα δειτε περισσότερες πληροφορίες. Γενικά, είναι ένα πολύ χρήσιμο μενού, που χρησιμεύει για να σχεδιάσετε τι θα φτιάξετε στην επόμενη κίνηση.

Σαν νέος παίχτης, έχω κάποια προστασία;
Ναι. Υπάρχει η λεγόμενη "Προστασία των αρχάριων" (Noob Protection). Παίχτες με λιγότερους από 5000 βαθμούς (points) δεν μπορούν να επιτεθούν ή να δεχθούν επίθεση από παίχτες που έχουν 500% ή παραπάνω, περισσότερους βαθμούς ή παίχτες που έχουν 20% ή παραπάνω, λιγότερους βαθμούς. Παίχτες με περισσότερους από 5000 βαθμούς μπορούν να επιτεθούν ή να δεχθούν επίθεση απο όλους, με τη μόνη εξαίρεση ότι δεν μπορούν να επιτεθούν σε παίχτες που έχουν το ένα πέμπτο ή λιγότερο από τους ίδιους. Βλέπουμε λοιπόν ότι όσο είστε στην αρχή (λιγότερο από 5000 βαθμοί) δεν κινδυνεύετε από τους πολύ δυνατούς παίχτες. Μπορούν να σας επιτεθούν παίχτες παρόμοιας μόνο δυναμικότητας.

Πώς κάνω raids σε άλλους παίχτες;
Κατ' αρχήν, επίθεση μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε μονάδα, ακόμα και με τα Cargo Ships. Το θέμα είναι πόσο δυνατά είναι τα όπλα της και πόσο αυτά του αντιπάλου. Όταν ξεκινάμε, έχουμε σαν αποκλειστικό στόχο να αρπάξουμε Resources από άλλους παίχτες με τον ελάχιστο δυνατό κίνδυνο. Κάθε Cargo Ship κοστίζει και δεν θέλουμε να το χάσουμε! Ιδανικά, στέλνουμε πρώτα ένα Espionage Probe ώστε να κατασκοπεύσει και να μας δώσει αναφορά πόσα resources υπάρχουν σε έναν πλανήτη και ποιες είναι οι στρατιωτικές μονάδες. Στην αρχή βέβαια ίσως να μην έχουμε Probes, άρα ψάχνουμε σε κοντινά ηλιακά συστήματα, παίχτες που έχουν δίπλα στο όνομα το σύμβολο i ή I. Αυτά σημαίνουν ότι ο εν λόγω παίχτης δεν έχει παίξει για 2 εβδομάδες για το i και για 4 εβδομάδες για το I. Άρα είναι πολύ πιθανότερο να μην έχουν αμυντικές μονάδες και έτσι να καταφέρουμε να τους πάρουμε τα resources χωρίς κόπο. Παίχτες των οποίων το όνομα είναι πράσινο, σημαίνει ότι είναι πιο αδύναμοι από εμάς. Παίχτες με ροζ όνομα είναι συνήθως αρκετά δυνατότεροι. Βέβαια, δεν έχει νόημα να επιτιθέμεθα σε έναν παίχτη συνεχώς γιατί όταν πάρουμε όλα τα resources, δεν θα έχει νόημα και θα πρέπει να περιμένουμε να μαζέψει άλλα αλλά κυρίως γιατί οι συνεχείς επιθέσεις σε έναν παίχτη τιμωρούνται από τους game operators σαν bashing. Άρα κάνουμε λίγες επιθέσεις σε κάποιον και αφού πάρουμε τα resources, κοιτάμε αλλού.

Πώς προσθέτω κάποιον στην Buddylist;
Δύο είναι οι προϋποθέσεις: Να έχετε τουλάχιστο 10 μοναδες Deuterium και να ξέρετε τις συντεταγμένες του πλανήτη του. Αυτές τις βλέπετε είτε από το Members list για τα μέλη της συμμαχίας είτε από το μενού "Galaxy" για όλους τους υπόλοιπους παίχτες. Αν προσέξετε όταν βλέπετε το ηλιακό σύστημα, δίπλα στον πλανήτη κάθε παίχτη υπάρχουν κάποια εικονίδια. Απο εκεί, κάνοντας κλικ στην πράσινη κουκίδα, ζητάτε την άδεια από τον συγκεκριμένο παίχτη για να τον προσθέσετε στη λίστα σας. Μόλις απαντήσει καταφατικά η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Solar Satellite
2000 Crystal, 500 Deuterium
Ο τρίτος εναλλακτικός τρόπος παροχής ενέργειας. Διαφέρει με τους άλλους δύο στο ότι δεν παρέχει σταθερές ποσότητες ενέργειας. Η παραγωγή εξαρτάται από το πόσο κοντά είναι ο πλανήτης στον ήλιο αλλα και από την ηλιοφάνεια. Είναι πιο φθηνός από τα Solar και Fusion Plant, αλλά μπορεί να καταστραφεί εύκολα όταν δεχτείτε επίθεση. Μην στηρίζεστε αποκλειστικά επάνω του γιατί μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά χωρίς ενέργεια!!


Missile Launcher
2000 Metal
Η πρώτη αμυντική μονάδα σας. Χρήσιμη για να προστατέψετε τον πλανήτη σας αν διαισθάνεστε ότι κινδυνεύετε. Θα αποτρέψει έναν αρχάριο από το να σας επιτεθεί αλλά αργότερα αποκτά δευτερεύουσα σημασία και χρησιμεύει μόνο σε μεγάλους αριθμούς.
Structural integrity 2000
Shield Power 20
Weapon Power 80

Small Laser
1500 Metal, 500 Crystal
Ελαφρώς καλύτερο από το Missile Launcher. Έχει λίγο καλύτερες ασπίδες και λίγο μεγαλύτερη ισχύ. Οι περισσότεροι το προτιμούν στην αρχή αλλά χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες για να βοηθήσει απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Χρειάζεται πρώτα να έχετε κάνει researh τη Laser Technology.
Structural integrity 2000
Shield Power 25
Weapon Power 100
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ(ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ)
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Hellas-Barym :: ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ-
Μετάβαση σε: